Pasta z kaszy gryczanej

Wczoraj jak zwykle wykorzystaliśmy część kaszy gryczanej pozostałej z obiadu. Ponieważ nigdzie nie mogłam znaleźć żadnego sensownego przepisu pokusiłam się o własną kreację.

Składniki:

  • 1/2 szklanki ugotowanej wcześniej kaszy gryczanej (użyłam prażonej)
  • 1/2 puszki tuńczyka z puszki (bez oleju)
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 cebula
  • przyprawy (np. sól, pieprz, kurkuma, słodka/ostra papryka)



Przygotowanie:

  1. Cebulę dobrze podsmażyć na lekko brązowy kolor (lub wg uznania)
  2. Kaszę, podsmażoną cebulę, tuńczyka, majonez i przyprawy wrzucić do blendera. 
  3. Zmiksować wszystko na gładką pastę.


S M A C Z N E G O !!!



Komentarze

Popularne posty