Pasta z kaszy gryczanej
Wczoraj jak zwykle wykorzystaliśmy część kaszy gryczanej pozostałej z obiadu. Ponieważ nigdzie nie mogłam znaleźć żadnego sensownego przepisu pokusiłam się o własną kreację.
Składniki:
Przygotowanie:
Składniki:
- 1/2 szklanki ugotowanej wcześniej kaszy gryczanej (użyłam prażonej)
 - 1/2 puszki tuńczyka z puszki (bez oleju)
 - 3 łyżki majonezu
 - 1 cebula
 - przyprawy (np. sól, pieprz, kurkuma, słodka/ostra papryka)
 
Przygotowanie:
- Cebulę dobrze podsmażyć na lekko brązowy kolor (lub wg uznania)
 - Kaszę, podsmażoną cebulę, tuńczyka, majonez i przyprawy wrzucić do blendera.
 - Zmiksować wszystko na gładką pastę.
 
S M A C Z N E G O !!!
Komentarze
Prześlij komentarz